torsdag 9 maj 2013

A:s tionde månad

Den här bäbisen blir om möjligt bara härligare och mer fantastisk för varje dag som går (Om man nu får säga så om sitt eget barn? Jo, det är klart man får!) Vi busar och skrattar mycket tillsammans samtidigt som hon har blivit väldigt bestämd och blir ibland vansinnig när hon inte får som hon vill. (första gången hon fick ett raseriutbrott blev jag nästan rädd, för jag trodde att hon gjorde illa sig eftersom hon bara tokskrek helt plötsligt ;)) Hon är väldigt aktiv och rörlig men gillar även att bara sitta och mysa mellan varven.
Vet inte om hon har gått igenom en sån "tillväxtfas" eller om det är tänderna som har gjort ont (se nedan) men för någon vecka sedan hade hon en period på några dagar när hon var missnöjd med det mesta och nästan ville bli buren hela tiden.

Nu förstår hon mycket av det vi säger och kan själv säga en hel del, "hej, katt, mamma, pappa, titta, där, nej, tack, vatten, välling, napp, kissa, duscha" (en del med egen variant på uttal men fullt förståeligt för oss). Förstår också att det finns flera saker som heter samma saker, "katten" finns också i böcker och på tv t ex.

Nu står hon längre och längre stunder utan att hålla i sig, går helt obehindrat bara igenom att ta stöd med händerna mot t ex en vägg och har tagit två smååå, små steg helt utan stöd.

A sover nu (peppar peppar) mycket bättre på nätterna men hon vaknar fortfarande tidigt på morgnarna men ändå betydligt humanare tider än förut (runt 5.20-5.30). När hon vaknar drar vi ut på tiden i sängen med välling, lite amning och mys och om vi har tur somnar vi om en liten stund.

Förut gillade hon inte att klä på sig och byta blöja nu HATAR hon det, skriker och vrider sig som en ål ;)

A har fortfarande inga tänder men två små gaddar mitt framme, nere är sååå, så nära att trycka igenom tandköttet.

Gissa om du är älskad!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar